No. of Recommendations: 2
Hi MBenji,

It's the average share price taking into account the size of both buys. Since you bought five times as many more expensive shares, you need to take that into account somehow.

Find your total number of shares: 100 + 20 = 120

"Weight" your positions according to share size:

100 sh x $31.59 = $3159

20 sh x $29.35 = $587

Total those values and then divide by the total weight (the total number of shares owned):

$3159 + $587 = $3746 / 120 shares = $31.22 weighted average price per share


Peter
Print the post  

Announcements

When Life Gives You Lemons
We all have had hardships and made poor decisions. The important thing is how we respond and grow. Read the story of a Fool who started from nothing, and looks to gain everything.
Contact Us
Contact Customer Service and other Fool departments here.
Work for Fools?
Winner of the Washingtonian great places to work, and Glassdoor #1 Company to Work For 2015! Have access to all of TMF's online and email products for FREE, and be paid for your contributions to TMF! Click the link and start your Fool career.